Welkom bij B&W Bronnen BV

Wij zijn gespecialiseerd in waterbronnen boren voor bijvoorbeeld uw tuinberegening, vijver of moestuin.

 

Een waterput is een natuurlijke waterbron voor ieder irrigatiesysteem. Het gebruiken van regenwater en grondwater voor uw tuinberegening is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief, ten opzichte van kraanwater, dat binnen aanzienlijke tijd kan worden terugverdient.

 

Wij boren onze bronnen met de zelf ontworpen machine door middel van een spoelboring. Door ons ontwerp en werkwijze kunnen wij bronnen maken op moeilijk bereikbare locaties en waar geringe ruimte ter beschikking is, ons boormaterieel is slechts 80 cm breed. Op locatie hebben we voldoende aan een paar vierkante meter werkruimte.

 

De maximale diepte die we met de zelfontworpen machine kunnen bereiken is 55 meter. We beschikken ook over groter materieel, waar elke gewenste diepte mee mogelijk is. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

De diepte van de bron is afhankelijk van de grondslag. We kunnen dit pas tijdens de boring bepalen, wel kunnen we per locatie  een indicatie geven.

 

Wij kunnen 3 verschillende bronnen boren:

- bron van 75 mm

- bron van 90 mm

- bron van 125 mm

 

De bron van 75 mm is geschikt voor een bovengrondse pomp, de bron van 125 mm is geschikt voor een bovengrondse pomp en voor een pomp die je erin kunt laten zakken (bronpomp).

(De bron van 90 mm is geschikt voor een bronpomp van kleine capaciteit en voor een bovengrondse pomp, maar dit is niet op elke locatie mogelijk. Vraag hierbij naar de mogelijkheden)

 

Het voordeel van een pomp die je erin kunt laten zakken is dat deze pomp geen geluid maakt en niet kan bevriezen, het is daarom ook onderhoudsvriendelijker, want je hoeft deze pomp niet winterklaar te maken. Het nadeel van deze pomp is dat de kosten van de pomp en van de boring wat hoger liggen. In sommige regio's staat het grondwater zo diep dat dit niet meer met een bovengrondse pomp lukt en zal er een bronpomp moeten komen, dit kunnen wij vaak voor u nakijken.

 

Wij geven garantie op de capaciteit van de bron en op zandvrij water, helaas kunnen wij geen garantie geven op de kwaliteit van het bronwater, dit is namelijk niet op voorhand te bepalen. Geef ons altijd vooraf de gewenste capaciteit door, dan kunnen we bepalen welke diameter bron er nodig is en of dit haalbaar is.

 

Onze bronnen worden geboord volgens de norm BRL-SIKB-2100 (wettelijk verplicht sinds 1-1-2011). Voor kleine onttrekkingen van grondwater zijn in de meeste delen van ons land weinig tot geen beperkingen. In de gebieden waar extra inspanningen nodig zijn betreft meldingen/vergunningen kunnen we u ten alle tijden adviseren en ontzorgen. 
Wij werken in de regio Noord-Brabant, Limburg en Gelderland. Voor andere regio's vraag naar de mogelijkheden.

 

Heeft u interesse in een waterbron of heeft u hier vragen over? Vraag bij ons een prijsopgave aan of neem contact met ons op.

 

Vraag hier uw prijsopgave aan
Hier vind u onze bedrijfs- en algemene voorwaarden

 

Ons fotoalbum