Beregeningsbron waterbron B&Wbronnen

Een beregenings- of waterbron voor uw beregening

Met een beregeningsbron of waterbron kunt u direct gebruikmaken van het grondwater voor het beregenen van kleine of grote oppervlaktes.

 
We hebben jarenlange ervaring op het gebied van grondboringen, hierdoor hebben wij een uitgebreide database opgebouwd. Wij kunnen u adviseren over de de boormogelijkheden op uw locatie en we kunnen een schatting maken van de kwaliteit van het grondwater.
 
De verschillende toepassingen van een waterbron:
  • Particuliere toepassing: zoals tuinberegening
  • Agrarische toepassing: tuinbouw of veehouderij
  • Recreatie: zoals een waterbron op een camping, park of schoolplein.

 

Garantie op uw bron.

Wij geven garantie op de capaciteit van de bron en op zandvrij water. Over de kwaliteit van het grondwater kunnen we u altijd adviseren, dit is namelijk niet op voorhand te bepalen. Op sommige plaatsen is een hoog gehalte aan ijzer of zout in de grond aanwezig wat tot verkleuringen op gebouwen of voertuigen kan leiden, dit willen we natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Vanuit onze ervaring kunnen wij hier een inschatting van maken.

Wij kunnen waterbronnen leveren van verschillende capaciteiten en diameters. Onze bronnen worden geboord volgens de norm BRL-SIKB-2100 (wettelijk verplicht sinds 1-1-2011) met bijbehorend protocol 2101.

 

Melding of vergunning?

U heeft vaak een melding of vergunning nodig van het waterschap of bij de provincie. In sommige gebieden is alleen een vergunning van het waterschap niet voldoende, maar dient ook de omgevingsdienst ingelicht te worden om de bron te boren, bijvoorbeeld in boringsvrije zones.

Kijk hier voor een overzicht van websites voor de nodige informatie

     

    Heeft u interesse in een waterbron of heeft u hier vragen over? Vraag bij ons een prijsopgave aan of neem contact met ons op.